Ονιατρική

02Ιουνίου

Γενική Κτηνιατρική Κλινική Εξέταση

Donkey Clinical Exam

Γενική Κτηνιατρική Κλινική Εξέταση

     Το γαιδούρι ή όνος, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία είναι ένα ξεχωριστό ζώο, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, καθώς στο παρελθόν, ο αριθμός τους ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (FAO 2004) το 1950 υπήρχαν 450.000 όνοι στη χώρα μας, ενώ το 2004 ο αριθμός τους μειώθηκε στις 68.000.

Posted in Ονιατρική

30Ιουλίου

Εξέταση Αίματος στους Όνους

Donkey Blood Test

Εξέταση Αίματος στους Όνους

Η εξέταση αίματος είναι ένα από τα πρώτα διαγνωστικά βήματα που γίνονται για τη διερεύνηση ενός περιστατικού. Μια μικρή ποσότητα αίματος είναι αρκετή για να γίνουν πολλές εξετάσεις, οι οποίες δίνουν στο κτηνίατρο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία διαφόρων οργάνων. Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να προσφέρει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας, τους πίνακες με τα φυσιολογικά εύρη τιμών για τις παραμέτρους που ελέγχονται στο αίμα. Τα γαιδούρια δεν είναι άλογα και παρόλο που στη χώρα μας δεν υπάρχουν στοιχεία, το επιστημονικό προσωπικό της Vethelp θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην εξέλιξη της ονιατρικής στην Ελλάδα.

Posted in Ονιατρική

Τα Tweet μας!

Το διατροφικό προγραμμα των αγαπημένων μας τετράποδο πρεπει να ειναι σταθερό.

Vethelp Vethelp

Καλή Σαρακοστή. Να θυμάστε όμως πως η δοκιμασία της νηστεία αφορά εμάς και οχι τα αγαπημένα μας ζωάκια.

Vethelp Vethelp

Το σημερινό ηλιόλουστο πρωινό μας θυμίζει πως η πρωινή βόλτα με τον σκύλο μας δεν ειναι υποχρέωση, αλλά χαρά. Καλημέρα !!

Vethelp Vethelp