Skip to main content

Επιστημονικοί Συνεργάτες

DVM

ΚΛΑΜΑΡΙΑΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο κ. Κλαμαριάς Λυκούργος – Κωνσταντίνος αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Π.Σ και εισήχθη στην Κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ το 1979. Μετά το πέρας των σπουδών μετέβη στις ΗΠΑ όπου εργάσθηκε (Intership) σε εξειδικευμένο κτηνιατρικό νοσοκομείο. Δημιούργησε το Ιατρικό Κέντρο Μικρών Ζώων στην Αγ.Παρασκευή το 1989, το οποίο το 2000 μετασχηματίστηκε σε Χειρουργική Κλινική Δεύτερης Γνώμης (Klms Vet Clinic) παρέχοντας επιστημονική υποστήριξη σε πληθώρα ιατρείων της Αττικής. Ασχολείται με τη χειρουργική μαλακών μορίων και τα τελευταία χρόνια και με το management κτηνιατρικών κλινικών. Συνεργάζεται με το ζωοφιλικό σωματείο της Αγ.Παρασκευής παρέχοντας υπηρεσίες σε αδέσποτα ζώα.

Το 1994 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Συνδέσμου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής (ΣΚΜΖΑ), υπηρετώντας ως Γεν.Γραμματέας και Πρόεδρος για δέκα χρόνια. Κατά τη θητεία του στο ΣΚΜΖΑ πρότεινε και εισήγαγε πολλές καινοτομίες στον επαγγελματικό κτηνιατρικό χώρο όπως: Την Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης, τις Εφημερίες, το Πρόγραμμα Στειρώσεων Αδεσπότων, την Εκπαίδευση Κτην.Νοσοκόμων κ.α.

Έχει εκπροσωπήσει τον επιστημονικό κλάδο του σε διεθνείς κτηνιατρικούς (WVA, WSAVA, FECAVA, BaBSeVa) και ζωοφιλικούς (WSPA) οργανισμούς. Είναι συνδρομητής σε πολλά περιοδικά του χώρου και έχει συμμετάσχει στα περισσότερα διεθνή και εθνικά συνέδρια σαν σύνεδρος, ομιλητής και μέλος οργανωτικών επιτροπών. Είναι τακτικός ομιλητής σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Κτηνιατρικής και την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται στην κλινική φοιτητές για εκπαίδευση. Υπήρξε επιμελητής σύνταξης του συνδικαλιστικού περιοδικού «ΣΚΜΖΑνέα» για όλη τα χρόνια της έκδοσης και κυκλοφορίας του στον ελλαδικό χώρο Απασχολείται στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και στη Φαρμακευτική Σχολή του Καποδιστριακού Παν. Αθηνών σαν κύριος υπεύθυνος κτηνίατρος των εκτροφών πειραματοζώων.

Ταξιδεύει συχνά ανά τον κόσμο για επαγγελματικούς και περιηγητικούς λόγους ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχει και σε ανθρωπιστικές αποστολές των Ιατρών του Κόσμου.

Ο κτηνίατρος Λυκούργος Κλαμαριάς και το Ιατρικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής, το οποίο διευθύνει, είναι μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης της Vethelp στους τομείς της γενικής χειρουργικής, της αναισθησιολογίας και της εντατικής θεραπείας.

ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

Η εταιρεία ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ δραστηριοποιείται από το 1992 στο χώρο των Εργαστηριακών Αναλύσεων.

Με την επωνυμία ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε πλέον, λειτουργεί Ιδιωτικά Ιατρικά Διαγνωστικά Εργαστήρια. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλέκου Παναγούλη 104 & Τυμφρηστού 2, στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Η ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε διαθέτει το πιο σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο στην Ελλάδα καθώς και μακροχρόνια εμπειρία. Στοχεύει πάντα στην προσφορά υπηρεσιών μεγίστης ποιότητας στον ταχύτερο χρόνο με αξιοπιστία. Τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με αυτόματους αναλυτές τελευταίας γενιάς από τους κορυφαίους Οίκους του χώρου και η λειτουργία τους ελέγχεται μέσω του συστήματος μηχανοργάνωσης SLIS της Infomed. Συγχρόνως στα εργαστήριά μας εκτελούνται εξειδικευμένες αναλυτικές εξετάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της εργαστηριακής ιατρικής διαγνωστικής.

Η διαχείριση της Ποιότητας αποτελεί ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ. Είναι από της πρώτες εταιρίες στο χώρο που αντιλήφθηκαν την σημασία κι εφάρμοσαν συστήματα διαχείρισης ποιότητας. Πιστή στην πολιτική συνεχούς ελέγχου και βελτίωσης, συμμετέχει ήδη ενεργά στα σχήματα εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου των εξετάσεών του ΕΣΕΑΠ (Εθνικό Σύστημα Εξωτερικής Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων στην Κλινική Χημεία) και τουΓερμανικού οίκου Instand e.V.

Η Μικροανάλυση αποτελεί αξιόπιστο συνεργάτη της Vethelp στον τομέα της εργαστηριακής διαγνωστικής.

DVM, PhD

Dr. MΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γιώργος Ι. Μαντζιάρας, αποφοίτησε από το τμήμα Κτηνιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 1997. Έκτοτε είναι υπεύθυνος για την οργάνωση της Κτηνιατρικής Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ την περίοδο 2000 - 2002, συμμετείχε στις δραστηριότητες των Τμημάτων Ακτινολογικού, Υπερηχοτομογραφικού και Αξονικού Τομογράφου του 251 ΓΝΑ. Από το 2003 έως το 2006, τοποθετήθηκε στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την μετεκπαίδευσή του στην Αναισθησία και τις Απεικονιστικές Μεθόδους των ζώων και των ζώων εργαστηρίου, ενώ το 2012 ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ορκίστηκε Διδάκτορας.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια διαρκούς επαγγελματικής κατάρτισης και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε αρκετά Επιστημονικά Συνέδρια του Εσωτερικού και του Εξωτερικού. Είναι μέλος διάφορων επιστημονικών οργανισμών, όπως:

  • European Veterinary Society of Small Animal Reproduction (Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας από το 2005)
  • Veterinary Ultrasound Society -Ελληνική Εταιρεία Βιοιατρικής Ερευνας και Ζώων Εργαστηρίου
  • Ελληνική Εταιρία Μελέτης & Εφαρμογής των Υπερήχων στην Ιατρική & την Βιολογία.
  • Ο κτηνίατρος Γ. Μαντζιάρας είναι συνεργάτης της Vethelp στον τομέα της διαγνωστικής υπερηχοτομογραφίας.

Εξειδικευμένες Υπηρεσίες Διατροφής Σκύλου και Γάτας.

EXPERT PET NUTRITION

Ειδικοί Διατροφολόγοι Κτηνίατροι, Διπλωματούχοι των European College of Veterinary Comparative Nutrition (ECVCN) και American College of Veterinary Nutrition (ACVN) βοηθούν στην κατάρτιση εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής για όλα τα φυσιολογικά στάδια ζωής του ζώου και για όλες τις παθολογικές καταστάσεις. Επιστημονικός Υπεύθυνος: Dr. Cecilia Villaverde Haro, BVSc, PhD, DACVC, DECVCN.

ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΚΥΛΩΝ

DOG GLAM

Σε ένα καλαίσθητο κτήμα στην Παιανία Αττικής, ο σκύλος μπορεί να απολαύσει τη διαμονή του με όλες τις ανέσεις όσο εσείς απολαμβάνετε τις διακοπές σας. Η πολυετής εμπειρία, η αγάπη και η φροντίδα των ανθρώπων καθώς και η κτηνιατρική επίβλεψη εγγυώνται ότι τόσο ο σκύλος σας όσο και εσείς θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι.